Świetny dodatek w stylu meksykańskim sprawdzi się jako dip do nachosów, czy też jako świeży sos do różnego rodzajów mięs. Przygotowanie jest niezwykle proste, składniki ogólnodostępne, a własny sos znajdzie uznanie zarówno podczas imprez jak i klasycznego obiadu 🙂

Składniki:

4 pomidory posiekane
1 awokado bez pestek obrane i posiekane
1 mała cebula posiekana
połowa zielonej papryki posiekanej
⅓ szklanki posiekanej świeżej kolendry
sok z jednej limonki
sól do smaku
świeżo zmielony pieprz do smaku

Przygotowanie:

Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego lub blendera. Miksuj, aż masa będzie gładka. Dopraw do smaku. Pozostałą salsę można przechowywać w lodówce przez kilka dni.

Smacznego!

awokado, papryka, kolendra, limonka, cebula, pieprz, sól, sos pomidorowy, pomidor

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
21 ⁄ 7 =