Świąteczne jajka faszerowane

Jeśli chodzi o święta to jajka bardziej kojarzą się z Wielkanocą, ale świetnie sprawdzają się także na Boże Narodzenie. Przepis jest wyjątkowo prosty, a naprawdę pyszny....

Ciasto bochenkowe z orzechami, mandarynkami i miodem

Pyszny i łatwy przepis na zimowe ciasto, gdzie mandarynki są najbardziej soczyste. Ciasto bochenkowe o świeżym smaku mandarynki z polewą ze słodko-owocowej mandarynki. Proste i...

Śledzie po japońsku

Mimo tego, że pochodzę z Azji to o śledziach po japoński nigdy nie słyszałam. Wynika, że jest to polskie danie zawierające w nazwie inne miejsce...

Tort bezowy dacquoise

Dacquoise to francuski deser, oryginalnie składający się z warstw bezy orzechowej i bitej śmietany na maślanym spodzie z ciasteczek. Ten przepis składa się z biszkoptu...

Gulasz wieprzowy z chorizo i ciecierzycą

Gulasze to świetne dania, które robią się same. Idealnie nadają się do przygotowania na następny dzień, bo składniki jeszcze mocniej przejdą smakiem. Tym razem prosty...

Sernik z biszkoptami Lotus

Serniki są genialne, dają nieograniczone pole do popisu, można wymyślać coraz to kolejne dodatki i mamy smaczny deser. Teraz wpadły mi do ręki herbatniki Biscoff...