Salsa z awokado
2021-02-19 / Przystawka / Dania / Filipińskie / Przekąska
Świetny dodatek w stylu meksykańskim sprawdzi się jako dip do nachosów, czy też jako świeży sos do różnego rodzajów mięs. Przygotowanie jest niezwykle proste, składniki ogólnodostępne, a własny sos znajdzie uznanie zarówno podczas imprez jak i klasycznego obiadu 🙂
Składniki:
4 pomidory posiekane
1 awokado bez pestek obrane i posiekane
1 mała cebula posiekana
połowa zielonej papryki posiekanej
⅓ szklanki posiekanej świeżej kolendry
sok z jednej limonki
sól do smaku
świeżo zmielony pieprz do smaku
Przygotowanie:
Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego lub blendera. Miksuj, aż masa będzie gładka. Dopraw do smaku. Pozostałą salsę można przechowywać w lodówce przez kilka dni.
Smacznego!