Pikantny pomidorowy sos
2021-01-19 / Dania / Sosy / Wegetariańskie
Pikantny sos pomidorowy jest u mnie niezbędnym dodatkiem do wielu potraw. Świetnie pasuje do różnych pieczonych i smażonych potraw takie jak frytki, pieczone ziemniaki czy też różnego rodzaju mięsa. Idealny dodatek do wszystkiego, składniki łatwo dostępne i bardzo proste wykonanie 🙂
![](https://klysa.pl/wp-content/uploads/2021/01/spicy-tomato-dip-683x1024.jpg)
Składniki:
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 ząbki czosnku przeciśniętych przez praskę
1 łyżka majonezu
1 łyżka ketchupu pikantnego
½ łyżeczki ostrej papryki
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszaj i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby się sos przegryzł. Wyciągnij z lodówki godzinę przed podaniem, aby sos nie był zimny.
Smacznego!
![](https://klysa.pl/wp-content/uploads/2021/01/spicy-tomato-dip-2-683x1024.jpg)