Pikantny sos pomidorowy jest u mnie niezbędnym dodatkiem do wielu potraw. Świetnie pasuje do różnych pieczonych i smażonych potraw takie jak frytki, pieczone ziemniaki czy też różnego rodzaju mięsa. Idealny dodatek do wszystkiego, składniki łatwo dostępne i bardzo proste wykonanie 🙂

Składniki:

2 łyżki przecieru pomidorowego
2 ząbki czosnku przeciśniętych przez praskę
1 łyżka majonezu
1 łyżka ketchupu pikantnego
½ łyżeczki ostrej papryki
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wymieszaj i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby się sos przegryzł. Wyciągnij z lodówki godzinę przed podaniem, aby sos nie był zimny.

Smacznego!

papryczka chili, proste przepisy, szybki przepis, czosnek, ketchup, majonez, pieprz, sól, sos, sos pomidorowy, pomidor

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
16 − 10 =