Śniadanie to bardzo ważny posiłek, bo daje nam energię na cały dzień. Jajecznica z kurkami to smaczne, szybkie, proste i bardzo sycące danie. Kurki to grzyby sezonowe, ale mrożone też świetnie sprawdzą się do tego posiłku 🙂

Składniki:

5 jajek
200 g kurek
2 łyżki masła
łyżka szczypiorku posiekanego
szczypta soli
¼ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie:

Kurki umyj, osusz i ewentualnie pokrój na mniejsze kawałki. Rozpuść masło na patelni i usmaż kurki przez około 7-8 minut. Dodaj pieprz, sól i szczypiorek. Wymieszaj i smaż razem przez 1 minutę. Jajka ubij na jednolitą masę (możesz je też dodać bezpośrednio do patelni i wymieszać podczas smażenia). Dodaj jajka do patelni i smaż, aż jajka się zetną. Podawaj z chlebem 🙂

Smacznego!

masło, kurki, jajko, szczypiorek, pieprz, sól

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
29 − 17 =