Bardzo prosty deser, niezwykle smaczny, a do tego piękny. Fani pralinek Rafaello będą zachwyceni, bo deser ten idealnie komponuje się do tych popularnych wafelków. Idealny, kieszonkowy deser podczas różnych uroczystości 🙂

Składniki: (10 porcji w szklankach 100ml)

Baza:

50 g herbatników petit beurre
1 łyżka cukru
30 g rozpuszczonego masła

Wypełnienie:

100 g białej czekolady
250 g mascarpone w temperaturze pokojowej
200 g śmietanki 30%, schłodzonej
1 łyżka cukru pudru

Dekoracja:

wiórki kokosowe
wafelki raffaello

Przygotowanie:

Zmiksuj ciastka w robocie kuchennym lub blenderze na okruchy. Dodaj cukier i roztopione masło i wymieszaj z biszkoptami. Do mini szklanki deserowej wrzuć łyżkę powstałej masy. Włóż do lodówki podczas robienia nadzienia. Aby zrobić nadzienie, rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i pozwól jej ostygnąć. Gdy rozpuszczona czekolada ostygnie, dodaj mascarpone po jednej łyżce na raz i ubijaj, aż wszystko się połączy. W misie ubij śmieatnkę na sztywną masę. Stopniowo łącz ją z mieszanką czekolady i mascarpone, aż składniki się połączą. Wylej nadzienie na bazę w kubkach i wygładź. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia na co najmniej 2 godziny. Udekoruj płatkami kokosowymi i czekoladkami pralinowymi. Gotowe 🙂

Smacznego!

biszkopt, masło, czekolada, wiórki kokosowe, kremowy ser, kremowy, mascarpone, cukier puder, raffaello, cukier, śmietanka, słodkości, biała czekolada

4 Komentarzy “Kubeczki sernikowego raffaello”

Skomentuj Klysa Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
8 − 4 =