Cielęcina to delikatne mięso bogate w białko i mająca wiele walorów smakowych. By przekonać się o smaku cielęciny przedstawiam Wam ten niezwykle prosty i szybki przepis na przepyszną, soczystą cielęcinę. Świetny sposób na mięsny dodatek do obiadu lub na zwykłą przekąskę 🙂

Składniki:

240 g steków z ligawy cielęcej (3 steki)
1-2 łyżek oliwy do obtoczenia
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Cielęcinę umyj i osusz. Natrzyj w oliwie, dodaj sól i pieprz do smaku. Rozgrzej suchą patelnię na dużym ogniu (grill też się świetnie nada do przygotowania tego mięsa). Połóż steki i smaż z każdej strony po 2-3 minuty w zależności od grubości mięsa. Daj mięsu odpocząć parę minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami 🙂

Smacznego!

proste przepisy, szybki przepis, oliwa, pieprz, sól, cielęcina

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
20 − 2 =