Ligawa cielęca – steki
2021-10-01 / Przystawka / Kolacje / Dania / Obiady
Cielęcina to delikatne mięso bogate w białko i mająca wiele walorów smakowych. By przekonać się o smaku cielęciny przedstawiam Wam ten niezwykle prosty i szybki przepis na przepyszną, soczystą cielęcinę. Świetny sposób na mięsny dodatek do obiadu lub na zwykłą przekąskę 🙂
Składniki:
240 g steków z ligawy cielęcej (3 steki)
1-2 łyżek oliwy do obtoczenia
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Cielęcinę umyj i osusz. Natrzyj w oliwie, dodaj sól i pieprz do smaku. Rozgrzej suchą patelnię na dużym ogniu (grill też się świetnie nada do przygotowania tego mięsa). Połóż steki i smaż z każdej strony po 2-3 minuty w zależności od grubości mięsa. Daj mięsu odpocząć parę minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami 🙂
Smacznego!