W różnych daniach najczęściej można spotkać sos czosnkowy, sos barbecue, śmietankowy lub wymieszany majonez z ketchupem, ale warto też spróbować aromatyczny sos z pomidorami i kolendrą. Ten smaczny, pełen witamin, aromatyczny dodatek świetnie pasuje do sajgonek, burrito i innych dań mięsnych 🙂

Składniki:

150 g pomidorków koktajlowych
sok z pół limonki
pół garści kolendry
1 ząbek czosnku zmiażdżony
1 łyżeczka ulubionej musztardy
szczypta soli
2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Włóż do miski blendera pomidory, sok z limonki, kolendrę, czosnek, musztardę, sól i pół łyżeczki oliwy z oliwek. Zmiksuj na jednolitą masę. Dodaj resztę oliwy i ponownie wymieszaj przez chwilę. Sos możesz udekorować liśćmi kolendry 🙂

Smacznego!

kolendra, kolendra, czosnek, limonka, musztarda, oliwa, sól, pomidor

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
34 ⁄ 17 =