Owsianka jest świetna opcją na śniadanie, bo dostarcza dużo węglowodanów i błonnika, ale część osób po prostu nie lubi owsianki. Można więc zrobić smaczne danie, które ukrywa w sobie zdrowe właściwości owsianki. Dodatkowe owoce na pewno dodadzą smaku i witamin do Twojego śniadania 🙂

Składniki:

1 szklanka płatków owsianych
1 ½ szklanki mąki
1 ½ szklanki mleka
1 jajko
1 łyżka cukru
3 łyżki oleju
1 szklanka świeżych malin

Przygotowanie:

Oddziel żółtko jajka od białka do dwóch różnych misek. Zmiksuj białka zaczynając od wolnych obrotów aż staną się pieniste. Do żółtek dodaj mąkę, cukier, mleko, olej i zmiksuj aż składniki się połączą. Dodaj płatki owsiane, maliny i delikatnie wymieszaj za pomocą szpatułki. Dodaj piankę z białek i ponownie powoli wymieszaj. Na średnim ogniu rozgrzej olej na patelni. Smaż naleśniki z każdej strony i przenieś na talerz. Podawaj z kremem, malinami i syropem, którym lubisz (na przykład malinowy lub czekoladowy) 🙂

Smacznego!

jajko, mąka, mleko, płatki owsiane, olej, maliny, cukier

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
22 ⁄ 11 =