Bardzo smaczna i zdrowa ryba, która jest cennym źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych omega-3. Niestety, łosoś jest też stosunkowo drogi, dlatego sporo osób boi się go przygotować w domu w obawie o zmarnowanie tej pysznej ryby. Dlatego przedstawiam Wam bardzo prosty i smaczny sposób na przygotowanie soczystego, smażonego łososia 🙂

Składniki:

200 g fileta z łososia
½ łyżeczki suszonej bazylii
½ łyżeczki czosnku granulowanego
sól i pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie:

Umyj łososia i osusz ręcznikiem papierowym. Natrzyj solą i pieprzem. Następnie posyp bazylią i czosnkiem. Rozgrzej olej na średnim ogniu i smaż rybę aż do uzyskania brązowego koloru z każdej strony (zaczynając od skóry). Podawaj z ulubioną sałatką i ziemniakami 🙂

Smacznego!

bazylia, ryba, czosnek, olej, pieprz, łosoś, sól

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
10 × 4 =