Owsianka, to pożywne śniadanie dające energię na cały dzień. Sama owsianka jednak dla większości jest nudna i ciężko im dokończyć danie. Z dodatkami owoców i nabiału powstaje naprawdę pyszne danie zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłego 🙂

Składniki:

1 szklanka płatków owsianych
½ szklanki świeżych malin
1 ½ szklanki wody
¼ szklanki mleka
1 łyżka jogurtu greckiego
1 ½ łyżki mascarpone
syrop klonowy
½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
2 łyżki syropu klonowego

Przygotowanie:

Rozgnieć maliny w małej misce. Dodaj mascarpone, jogurt, ekstrakt waniliowy i zmiksuj. Odłóż na bok. Do małego garnka wlej wodę i doprowadź do wrzenia. Dodaj owsiankę i gotuj na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, by nie przypalić. Dodaj mleko i gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty. Przenieś owsiankę na talerz i dodaj syrop klonowy. Dodaj mieszankę kremową z malinami i wszystko dokładnie wymieszaj. Udekoruj swoje danie za pomocą dodatkowych malin, możesz też dodać trochę więcej syropu klonowego 🙂

Smacznego!

kremowy ser, jogurt grecki, syrop klonowy, mleko, płatki owsiane, maliny, wanilia, woda

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
30 − 12 =