Łosoś z patelni
2020-07-23 / Dania / Dla dzieci / Obiady / Owoce morza
Bardzo smaczna i zdrowa ryba, która jest cennym źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych omega-3. Niestety, łosoś jest też stosunkowo drogi, dlatego sporo osób boi się go przygotować w domu w obawie o zmarnowanie tej pysznej ryby. Dlatego przedstawiam Wam bardzo prosty i smaczny sposób na przygotowanie soczystego, smażonego łososia 🙂
Składniki:
200 g fileta z łososia
½ łyżeczki suszonej bazylii
½ łyżeczki czosnku granulowanego
sól i pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie:
Umyj łososia i osusz ręcznikiem papierowym. Natrzyj solą i pieprzem. Następnie posyp bazylią i czosnkiem. Rozgrzej olej na średnim ogniu i smaż rybę aż do uzyskania brązowego koloru z każdej strony (zaczynając od skóry). Podawaj z ulubioną sałatką i ziemniakami 🙂
Smacznego!