Rolada z boczkiem, jajkiem i serem
Podczas wędrówek potrzebna jest energia, a pozwoli na to obfite śniadanie. Boczek, jajka i ser to źródło energii na dużą część dnia, dzięki czemu długie wędrówki nie będą żadnym wyzwaniem. Dodatkowo smak takiego śniadania zadowoli każdą osobę głodną przygód 🙂
Składniki:
3 duże jajka
1 łyżka mleka
sól i pieprz
szczypta czosnku granulowanego
1 łyżka szczypiorku, posiekanego
4-5 plasterków boczku wędzonego
2 łyżki sera cheddar, startego
olej do smażenia
Przygotowanie:
W średniej misce wymieszaj jajka, mleko, sól, pieprz i czosnek granulowany. Dodaj szczypiorek i ponownie wymieszaj. Na średnik ogniu podgrzej olej na patelni. Wlej mieszankę jajeczną i smaż przez 3-5 minut. Przełóż na talerz i odstaw na bok. Na płaskim talerzu połóż plastry boczku. Na boczek połóż łyżeczkę usmażonej jajecznicy i posyp serem. Powoli zawiń boczek z farszem w środku (upewnij się, że mocno zwijasz). Połóż roladki na tej samej patelni co smażyłeś mieszankę jajeczną. Smaż powoli z każdej strony, aż uzyskają brązowy kolor i będą chrupiące, po tym czasie przełóż na talerz. Udekoruj szczypiorkiem i podawaj z chlebem 🙂
Smacznego!