Malinowe naleśniki Lotus Biscoff
Sezon na maliny trwa, dlatego warto wykorzystać te owoce. Jako, że jestem fanką Lotus biscoff to postanowiłam połączyć te wspaniałe owoce z tym przepysznym kremem. Powstało danie, które zarówno sprawdza się jako deser, śniadanie, czy codzienna przekąska. Pyszna, prosta i przepiękna!
Składniki:
1 ¾ szklanki mąki
1 łyżeczki cukru wanilinowego
szczypta soli
2 jajka
2 szklanki mleka
olej do smażenia
cukier puder
garść świeżych malin
lotus biscoff spread
Przygotowanie:
Przesiej mąkę do dużej miski. Dodaj cukier wanilinowy, sól, jajka i całość powoli wymieszaj. Wlej mleko i mieszaj, aż składniki dobrze się połączą i zmienią się w gładkie ciasto. Spryskaj małą patelnię olejem rozgrzanym na średnim ogniu. Wlej około ¼ szklanki ciasta na patelnię. Przesuwaj patelnię z boku na bok, aby utworzyć równe koło. Smaż około 1-2 minuty z każdej strony. Przenieś usmażone naleśniki na talerz. Powtarzaj proces, aż ciasto się skończy. Posmaruj każdy naleśnik 2 łyżkami kremu biszkoptowego (lotus biscoff spread) i dodaj kilka malin, a następnie złóż. Podawaj z bitą śmietaną, malinami, cukrem pudrem i polać roztopionym kremem biszkoptowym (po podgrzaniu w mikrofalówce) 🙂
Smacznego!