Paella z kiełbasą i kurczakiem

Paella to tradycyjne hiszpańskie danie najczęściej zawierające owoce morza, ale także popularna jest z kurczakiem i chorizo. Postanowiłam jednak dać polski akcent dodając kiełbasę śląską....

Mini truskawkowy cobbler

Cobbler to naprawdę fajny deser. Wydaje się leniwym deserem, bo tak naprawdę nadzienie jest przykryte ciastem, a nie faszerowane. Liczy się jednak efekt smakowy, a...

Pulled pork – szarpana wieprzowina

Klasyczna szarpana wieprzowina jest mięsem długo wędzonym na drewnie w wolnej temperaturze. Jednak nie zawsze mamy warunki, by móc tak przygotować mięso, dlatego przedstawiam tutaj...

Mango Panna Cotta

Panna Cotta to świetny i prosty włoski deser. Tym razem postanowiłam zrobić wersję trochę ulepszoną, bo z dodatkiem mango oraz z nietuzinkowym wyglądem. Deser wyszedł...

Ciasto czekoladowe lizak

Dzieci uwielbiają lizaki, ale nie zawsze przepadają za ciastem. Za pomocą ciasteczkowych czekoladowych lizaków można łatwo przekonać dziecko do zjedzenia takiego deseru. Sam deser jest...

Maślane bułki idealne do burgerów

Proste w przygotowaniu, smaczne, delikatne, miękkie, idealne do burgerów, do szarpanej wołowiny czy też na zwykłe kanapki. Bułki bardzo szybko znikają, bo są po prostu...