Chili con carne w stylu polskim

Nie jest to klasyczne chili con carne, a lekko zmodyfikowana wersja polskiego kucharza Karola Okrasy. Świetny sposób na pyszną, sytą przekąskę z chrupiącymi płatkami tortilli...

Babka piaskowa dwukolorowa

Babka piaskowa często kojarzy się ze świętami, ale świetnie nadaje się także jako weekendowa słodkość do kawy. Łatwo się ją przygotowuje, a naprawdę świetnie smakuje....

Gulasz cebulowy

Cebula to jeden z ważniejszych składników polskiej kuchni, więc gulasz cebulowy to obowiązkowe danie w moim menu. Proste składniki, klasyczne danie ze świetną kompozycją smakową....

Zapiekane mięso mielone

Mięso mielone ma naprawdę wiele zastosowań w kuchni. Jest to ważny składnik spaghetti, świetnie pasuje do fit zapiekanki, czy też to główny składnik klasycznych kotletów...

Domowe masło

Wcześniej myślałam, że stworzenie domowego masła to prawdziwe wyzwanie, jednak okazało się, że to niezwykle prosta sprawa. Wystarczy śmietanka, mikser i trochę chęci i w...

Ciasto z mango, kremem truflowym i bezą

Słodki i orzeźwiający krem z mango z odrobiną anyżu i kremowo-białym kremem truflowym to świetne połączenie łatwego do przygotowania deseru, by cieszyć się wiosną i...