Bardzo proste wykonanie, a smak powalający. Do tego prezentacja naprawdę świetna dzięki czemu mam kapitalny deser. Kruche ciasto idealnie współgra z pysznym kremem, a do tego słodko – kwaśne owoce tworzą idealną harmonię smaków 🙂

Składniki:

250 g mascarpone
230 g kajmaku
½ łyżeczka ekstraktu waniliowego
12-15 muszelki mini tarta, domowe lub ze sklepu
pokrojone ulubione owoce świeże lub mrożone

Przygotowanie:

Ubij kajmak w misce na gładką masę. Dodaj mascarpone, ekstrakt waniliowy i mieszaj na puszystą masę. Włóż łyżkę i rozprowadź równomiernie do schłodzonych mini muszelek do tarty. Schłodź przez 2 godziny lub gdy konsystencja będzie stała. Przykryj i udekoruj wybranymi owocami 🙂

Smacznego!

butterscotch, kremowy ser, krem, kremowy, proste przepisy, owoce, śmietanka, słodkości, tart, wanilia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
15 + 17 =