Niezwykle prosty przepis i naprawdę pyszny. Świetnie nadaje się jako przystawka, dodatek do dania głównego jak i zwykłą przekąska. Do tego papryczki prezentują się naprawdę ładnie na talerzu, a aromatyczny zapach pobudzi kubki smakowe wszystkich domowników 🙂

Składniki:

200 g słodkich mini papryczek umytych i osuszonych (mogą być też papryczki chili)
2-3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
2 łyżki oliwy
1 łyżka octu jabłkowego
świeżo mielony pieprz do smaku
szczypta soli himalajskiej (może być normalna sól)

Przygotowanie:

Do naczynia żaroodpornego włóż papryczki i posyp pokrojony czosnkiem Całość skrop oliwą, octem i dopraw do smaku pieprzem i solą. Naczynie włóż do piekarnika rozgrzanego do 200°C (grzałka góra – dół) na około 20-25 minut. Podawaj razem z daniem głównym lub jako przekąskę 🙂

Smacznego!

papryka, proste przepisy, szybki przepis, czosnek, oliwa, piekarnik, pieprz, sól, ocet

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
12 × 25 =