Małe muszelki tarta z kremowym kajmakiem
2022-02-01 / Dla dzieci / Okazje / Inne okazje / Inne / Słodkości
Bardzo proste wykonanie, a smak powalający. Do tego prezentacja naprawdę świetna dzięki czemu mam kapitalny deser. Kruche ciasto idealnie współgra z pysznym kremem, a do tego słodko – kwaśne owoce tworzą idealną harmonię smaków 🙂
Składniki:
250 g mascarpone
230 g kajmaku
½ łyżeczka ekstraktu waniliowego
12-15 muszelki mini tarta, domowe lub ze sklepu
pokrojone ulubione owoce świeże lub mrożone
Przygotowanie:
Ubij kajmak w misce na gładką masę. Dodaj mascarpone, ekstrakt waniliowy i mieszaj na puszystą masę. Włóż łyżkę i rozprowadź równomiernie do schłodzonych mini muszelek do tarty. Schłodź przez 2 godziny lub gdy konsystencja będzie stała. Przykryj i udekoruj wybranymi owocami 🙂
Smacznego!