Chleb czosnkowy
Niezwykle proste w przygotowaniu chlebki czosnkowe to świetny sposób na smaczną, chrupiącą przekąskę. Idealne danie na imprezę, na śniadanie, na kolację czy też jako pyszna, aromatyczna przekąską do pochrupania. Jest to danie tak proste, że każdy może je przygotować i tak smaczne, że każdemu będzie smakować 🙂
Składniki:
1 długa bagietka (około 50 cm) lub 2 krótkie bagietki (może być też inne pieczywo)
4 łyżeczki czosnku granulowanego
4 łyżki masła w temperaturze pokojowej
suszony majeranek i suszona pietruszka do dodania koloru
Przygotowanie:
Masło wymieszaj z przyprawami za pomocą łyżeczki. Bagietki pokrój na mniejsze kromki. Wysmaruj bagietki grubą warstwą masła z przyprawami i ułóż na blaszce wyłożoną folią aluminiową. Piecz przez 10 minut w temperaturze 180°C aż masło się rozpuści, a skórka bagietek będzie chrupiąca. Podawaj ciepłe 🙂
Smacznego!