Jeśli lubisz lekko ostre przekąski i przystawki to jest to przepis dla Ciebie. Pyszne składniki zaspokoją jednocześnie pragnienie na mięso, jak i ser, a dodatkowo mamy trochę warzyw. Zaskocz swoich gości tą smacznym, chrupiącym, lekko pikantnym i kolorowym smakołykiem.

Składniki:

250g mięsa mielonego wieprzowego
1 mała czerwona cebula posiekana
2 ząbki czosnku posiekane
1 średnia marchewka starta
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki majeranku
2 łyżki bułki tartej
sól i pieprz
5 dużych papryczek chili
ser cheddar, pokrojony w paski
papier ryżowy
olej do smażenia

Przygotowanie:

W dużej misce wymieszaj za pomocą rąk mięso, cebulę, czosnek, marchewkę, sos sojowy, majeranek, bułkę tartą, sól i pieprz. Umyj papryczki, potnij wzdłuż jednej strony od łodygi do końcówki i zeskrob nasiona z każdej papryczki. Nadziej papryczki jednym kawałkiem sera i mieszanką mięsną. Zawiń każdą papryczkę w papier ryżowy i usmaż. Po usmażeniu odstaw na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podawaj z wymieszanym majonezem i ketchupem 🙂

Smacznego!

marchewka, ser, papryczka chili, lumpia, majeranek, cebula, wieprzowina, sos sojowy, wrapper

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
26 − 19 =