Świetny sposób na niemarnowanie jedzenia. Uwielbiam sałatkę z buraczków, pasuje do wielu dań, a w szczególności do gulaszów. Także znajdzie zastosowanie na wigilijnym stole 🙂

Składniki:

Reszta z barszczu klarownego
2 łyżeczki chrzanu
2 łyżki octu
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przygotowanie:

Resztę z barszczu wymieszaj w blenderze. Rozgrzej trochę oleju na patelni. Dodaj zmieloną resztę z barszczu, chrzan, ocet, sól i pieprz. Smaż razem przez parę minut, aby składniki się przegryzły. Dopraw do smaku składnikami z przepisu.

Smacznego!

burak, boże narodzenie, proste przepisy, chrzan, olej, pieprz, rzodkiewka, sól, ocet

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
19 × 16 =