Prosty i niezwykle smaczny deser zrobiony na bazie popularnych herbatników Lotus. Krem ciasteczkowy, bita śmietana i herbatniki idealnie się nawzajem uzupełniają tworząc znakomity deser. Eleganckie słodkie kubeczki na różne imprezy 🙂

Składniki: (10 kubków o pojemności 120ml)

250 g biszkoptów Lotus (22 herbatniki)
375 g śmietanki 36%
2 łyżki cukru pudru
250 g mascarpone
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
200 g lotus biscoff spread

Przygotowanie:

Zmiksuj 22 kawałki herbatników w robocie kuchennym lub blenderze na okruchy i odłóż na bok. W misce ubij śmietankę, cukier puder, mascarpone i ekstrakt waniliowy na sztywny krem. Roztop krem Lotus w kuchence mikrofalowej na pastę i pozostaw do ostygnięcia. Do kubków deserowych włóż 2 łyżki pokruszonych herbatników. Kremową masę wyłożyć na pokruszone herbatniki. Nałóż łyżkę pasty z Lotusu na krem. Wierzch uzupełnij kremem. Posyp pokruszonymi herbatnikami i udekoruj herbatnikami 🙂

Smacznego!

biszkopt, kremowy ser, proste przepisy, lotus, mascarpone, cukier puder, cukier, śmietanka, słodkości, wanilia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
10 + 5 =