Hot dog z piekarnika
Wydaje się, że to po prostu zwykła kanapka i nie ma w niej nic specjalnego, ale nic bardziej mylnego. Smak od klasycznego hot doga jest dużo lepszy, składniki fajnie przegryzają się, a ser idealnie się rozpuszcza. Prosto, a bardzo smacznie 🙂
Składniki:
4 parówki
4 bułki do hot dogów
2 ogórki kiszone pokrojone w okrągłe plastry
pół papryki pokrojonej w paski
1 mała czerwona cebula pokrojona w okrągłe plastry
ketchup i musztarda
100g startego żółtego sera
Przygotowanie:
Bułki nacinamy wzdłuż, ale ostrożnie by nie przeciąć ich. Smarujemy majonezem i musztardą (może być ketchup czy też dowolny sos), z każdej strony układamy plastry ogórków, cebuli i paski papryki, a na końcu w środku układamy parówkę (możemy zacząć od parówki, mi wygodnie było od warzyw). Posyp wszystko serem. Piekarnik rozgrzej do 180ºC i piecz hod dogi przez 12-15 minut. Do smaku możesz ponownie polać ketchupem lub ulubionym sosem.
Smacznego!