Burgery rybne
Bardzo proste i smacznego burgery w wersji aromatycznej i pysznej ryby. Jest to świetna alternatywa na klasyczne burgery wołowe. Potrawa idealna zarówno dla dorosłych jak i dla większych dzieci 🙂
Składniki:
500 g filetów z dorsza pokrojonego w mniejsze plastry
3 bułki hamburgerowe (przepis)
czerwona cebula pokrojona w paski
sałatka coleslaw (przepis)
barbecue sos według uznania
sól i pieprz
mąka do obtoczenia
olej do smażenia
Przepis:
Natrzyj rybę solą i pieprzem. Obtocz w mące z każdej strony. Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Smaż rybę z każdej strony aż stanie się lekko brązowa i chrupiąca. Odstaw na bok. Przekrój bułki wzdół na środku. Dodaj 2 łyżki sałatki coleslaw na każdej bułce (jeśli chcesz, możesz dodać więcej). Następnie ułóż rybę. Dodaj 1 lub 2 plasterki cebuli i polej do smaku sosem barbecue. Podawaj póki ciepłe!
Smacznego!