Szybkie ciasto czekoladowe z mikrofalówki
Niezwykle prosty i niezwykle szybki przepis na ciasto czekoladowe. Nie trzeba rozgrzewać piekarnik, nie trzeba od razu robić całej blachy, wystarczy kubek, trochę mieszania i pyszną, szybką przekąskę mamy w parę minut 🙂

Składniki:
¼ szklanki mąki
2 łyżki kakao
3 łyżki cukru
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 jajko
¼ szklanki mleka
2 łyżki oleju
¼ łyżeczki ekstraktu waniliowego
3 łyżki nutelli
Przygotowanie:
W misce wymieszaj mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia i sól, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Odłożyć na bok. W drugiej misce rozbij jajko, dodaj mleko, olej, ekstrakt waniliowy i nutellę i wymieszaj. Dodaj mieszankę mąki i kontynuuj mieszanie, aż dobrze się połączą. Natrzyj kubek olejem i wlej do niego ciasto. Umieść kubek z ciastem w kuchence mikrofalowej i podgrzewaj przez 60-90 sekund lub do momentu, gdy środek ciasta po prostu się zetnie. Ostrożnie wyjmij z kuchenki mikrofalowej (kubek będzie gorący!). Wystudź i posyp ulubionymi dodatkami 🙂
Smacznego!

