Jeśli jesteś na diecie, a masz ochotę na rosół to na pewno jest to danie dla Ciebie. Cukinia świetnie komponuje się z rosołem, a pierś z kurczaka sprawi, że danie będzie smaczne i z niską zawartością tłuszczu. Prosty przepis, mało kalorii, a smak doskonały 🙂

Składniki:

250 g piersi z kurczaka pokrojonego w kostkę
1 cukinia pokrojona w paski
imbir, pokrojony w paski
2 ząbki czosnku posiekane
1 cebula pokrojona w kostkę
1 opakowanie makaronu ryżowego
3 szklanki wody
2 szklanki bulionu
2 łyżki oleju
szczypiorek

Przygotowanie:

Do dużego garnka wlej olej i podgrzej na średnim ogniu. Podsmaż imbir na złoty kolor, dodaj cebulę i czosnek. Dodaj kurczaka i smaż przez 8-10 minut. Wlej wodę i doprowadź do wrzenia. Dolej bulion, przykryj garnek i gotuj przez 10 minut. Dodaj makaron i cukinię, gotuj aż będą miękkie. Posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj.

Smacznego!

kurczak, czosnek, imbir, szczypiorek, cebula, makaron ryżowy, cukinia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
12 ⁄ 4 =