Jedno z naprawdę prostszych dań, a do tego niezwykle smaczne. Cytryna i przyprawy świetnie podkreślają smak tej aromatycznej ryby, danie robi się samo w piekarniku, a na przygotowanie potrzeba dosłownie kilka minut. Idealny sposób na zdrowy, szybki obiad 🙂

Składniki:

500 g filetu z łososia umytego i osuszonego (jeśli ma to też warto usunąć ości)
2 plasterki cytryny
sok z pół cytryny
mały pęczek koperku posiekanego
pieprz i sól do smaku

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Łososia połóż na folii aluminiowej. Polej sokiem z cytryny. Oprósz solą, pieprzem i koperkiem. Na wierzch daj plasterki cytryny. Zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika na 20 minut. Podawaj z ulubioną sałatką.

Smacznego!

koperek, proste przepisy, szybki przepis, ryba, sok z cytryny, cytryna, piekarnik, pieprz, łosoś, sól

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
11 ⁄ 1 =