To pyszne faszerowane jajko jest świetne nie tylko na zwykły dzień, ale zawsze jest hitem podczas specjalnych okazji, zwłaszcza nadchodzącej Wielkanocy. Z dodatkiem chrupiącego boczku można mieć pyszną świąteczną przystawkę, która szybko znika ze stołu 🙂

Składniki:

8 jajek ugotowanych na twardo obranych i przekrojonych na pół
¼ szklanki majonezu
2 łyżeczki zalewy z ogórków konserwowych
½ łyżeczki musztardy
szczypta soli
¼ łyżeczki pieprzu
¼ łyżeczki czosnku granulowanego
1 średniej wielkości ogórek konserwowy pokrojony w kostkę
3 paski boczku smażonego i drobno pokrojonego
słodka papryka do dekoracji

Przygotowanie:

Wyjmij żółtka łyżką i przełóż do miski. Dodaj majonez, zalewę z ogórków, musztardę, sól, czarny pieprz i czosnek w proszku, rozgnieć widelcem. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki. Dopraw do smaku. Za pomocą łyżeczki wypełnij każdą połówkę jajka gdzie pozostało białko. Posyp słodką papryką i smażonym boczkiem 🙂

Smacznego!

boczek, wielkanoc, proste przepisy, jajko, czosnek, majonez, musztarda, pieprz, ogórek kiszony, sól

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
7 − 2 =