Truskawkowa Dalgona
Sezon truskawkowy ciągle trwa, więc warto wykorzystać te wspaniałe owoce dosłownie do wszystkiego. Tym razem wracam do mojego ulubionego napoju, czyli kawy. Kolejna wersja Dalgony, tym razem owocowa, na pewno znajdzie wielu zwolenników tego napoju 🙂
Składniki:
2 kawałki świeżych lub mrożonych truskawek
2 łyżki ulubionej kawy granulowanej
2 łyżki cukru
2 łyżki wody
1 szklanka mleka
Przygotowanie:
Kawę, cukier, wodę włóż do małej miski, zmiksuj od małych obrotów do większych obrotów aż mikstura zrobi się puszysta. Zmiksuj truskawki i włóż do szklanki. Dodaj 3-4 kostki lodu i zalej wszystko mlekiem. Dodaj puszystą kawową mieszankę na górze deseru. Możesz podawać ze świeżymi malinami położonymi na górze szklanki 🙂
Smacznego!