Pyszne, kruche i aromatyczne ciasto z brzoskwiniami i mango to świetny sposób na pyszną przekąskę. Słodkie i zdrowe owoce pieszczą kubki smakowe, a chrupiące ciasto sprawi, że poprosisz o dokładkę 🙂

Składniki:

2 kawałki surowego ciasta kruchego
2 brzoskwinie
2 słodkie mango
4 łyżki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka cynamonu w proszku
⅓ szklanki soku z cytryny
1 jajko roztrzepane
cukier puder

Przygotowanie:

Obierz i usuń pestki z owoców. Pokrój w kostkę i przenieś do miski. Dodaj cynamon, cukier, mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Wymieszaj dokładnie za pomocą łyżki, aż składniki się połączą. Wyłóż pierwszy kawałek ciasta w naczyniu do pieczenia. Przelej mieszankę owocową i równomiernie rozprowadź. Drugą część ciasta pokrój w paski i na wierzchu ułóż kratkę. Wysmaruj wierzch roztrzepanym jajkiem. Piecz w temperaturze 190ºC przez 40-45 minut aż ciasto uzyska złotawo brązowy kolor 🙂

Smacznego!

ciasto, cynamon, proste przepisy, jajko, mąka, sok z cytryny, cytryna, mango, brzoskwinia, placek, cukier puder, cukier

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
33 ⁄ 11 =