Bitki wołowe w sosie

Bitki wołowe przygotowuje się niezwykle prosto, a smak jest naprawdę genialny. Kruche, rozpadające się w ustach mięso o wyrazistym smaku razem z bogatym w smak...

Wiosenna sałatka z pomidorami, ogórkiem i papryką

Niezwykle prosta sałatka i niezwykle smaczna. Pasuje do wielu potraw, zarówno do niedzielnego obiadu, przystawka podczas imprez, ale według mnie najlepiej sprawdza się do potraw...

Sos beszamelowy

Sos beszamelowy to jeden z bardziej znanych i często spotykanych sosów do różnych dań. Pasuje zarówno do ryb, jak i do mięs, warzyw, zapiekanek, a...

Pieczona golonka

Po pysznej crispy pata - chrupiącej golące w stylu filipińskim postanowiłam przygotować golonkę w polskiej wersji. Przygotowanie jest proste, bo najpierw gotujemy ją w bulionie,...

Tarta jabłkowa

Bardzo prosty przepis i do tego niezwykle pyszny. Proste składniki, gdzie głównym bohaterem są jabłka nadające deserowi pysznego smaku, a do tego kruche, słodkie ciasto...

Champorado (filipińska czekoladowa owsianka ryżowa)

Champorado to słodzona czekoladowa owsianka ryżowa popularna w kuchni filipińskiej. Wykonany jest z lepkiego ryżu i tablea (kapsułki zmielonego ziarna kakaowego), ale można go również...