Kiełbasa z grilla w piwnej marynacie
Kiełbasa z grilla to obowiązkowa potrawa w Polsce podczas letniego grillowania. Jeśli jednak znudzą nam się zwykłe grillowane kiełbaski to można je przygotować na inny, słodko aromatyczny sposób jakim jest ten przepis. Naprawdę warto grillować tak zamarynowane kiełbaski, bo są po prostu wspaniałe 🙂
Składniki:
8 kiełbasek wieprzowych
1 szklanka piwa
½ łyżeczki suszonego tymianku
1 łyżka suszonego majeranku
1 łyżka miodu
½ łyżeczki pieprzu
Przygotowanie:
Ponacinaj kiełbasę w kartkę. Piwo, majeranek, tymianek, miód i pieprz wymieszaj razem. Włóż do marynaty kiełbaski i zamarynuj przez godzinę. Po tym czasie piecz na grillu przez około 10 minut, aż do uzyskania brązowego koloru, od czasu do czasu obracając i polewając marynatą. Podawaj z chlebem, ketchupem i ulubionymi sosami 🙂
Smacznego!
Takiego przepisu trzeba mi było! Akurat na weekend szykuję grilla, więc zakupiona perła w zapasie na pewno się przyda do kiełbasek. Dzięki!
Cieszę się, że przepis się przydał 🙂 Udanego grillowania!