Kiełbasa z grilla to obowiązkowa potrawa w Polsce podczas letniego grillowania. Jeśli jednak znudzą nam się zwykłe grillowane kiełbaski to można je przygotować na inny, słodko aromatyczny sposób jakim jest ten przepis. Naprawdę warto grillować tak zamarynowane kiełbaski, bo są po prostu wspaniałe 🙂

Składniki:

8 kiełbasek wieprzowych
1 szklanka piwa
½ łyżeczki suszonego tymianku
1 łyżka suszonego majeranku
1 łyżka miodu
½ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie:

Ponacinaj kiełbasę w kartkę. Piwo, majeranek, tymianek, miód i pieprz wymieszaj razem. Włóż do marynaty kiełbaski i zamarynuj przez godzinę. Po tym czasie piecz na grillu przez około 10 minut, aż do uzyskania brązowego koloru, od czasu do czasu obracając i polewając marynatą. Podawaj z chlebem, ketchupem i ulubionymi sosami 🙂

Smacznego!

piwo, proste przepisy, szybki przepis, grill, miód, majeranek, pieprz, wieprzowina, kiełbasa, tymianek

2 Komentarzy “Kiełbasa z grilla w piwnej marynacie”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
32 ⁄ 16 =