Świetny dodatek do dań, szczególnie do pieczonego kurczaka lub innego mięsa. Lekko słodka, lekko pikantna, lekko pomidorowa po prostu idealna dla kubków smakowych 🙂

Składniki:

Pół główki kapusty białej 500g posiekanej
1 średnia cebula pokrojona w kostkę
łyżeczka soli
łyżeczka pieprzu
duża szczypta cukru
1 ½ łyżki ketchupu pikantnego
1 łyżka oleju

Przygotowanie:

Rozgrzej olej na patelni. Dodaj cebulę i kapustę i duś pod przykryciem przez około 20 minut od czasu do czasu mieszając. Gdy kapusta będzie miękka dodaj sól, pieprz, cukier i ketchup i dokładnie wymieszaj.

Smacznego!

kapusta, proste przepisy, szybki przepis, ketchup, olej, cebula, pieprz, sól, cukier

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
27 − 1 =