Placuszki kalafiorowe to idealny przepis na zdrowy posiłek zarówno dla dzieci, jak i dla osób na diecie. Szybki i łatwy przepis z dużą ilością smaku lekkiego kalafiora to ciekawa opcja na danie bezmięsne dla całej rodziny 🙂

Składniki:

500 g kalafiora
3 ząbki czosnku, posiekane
2 jajka
5 łyżki mąki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
jogurt grecki do podania
szczypiorek posiekany

Przygotowanie:

Kalafiora podziel na mniejsze kawałki i zmiel za pomocą blendera. Przenieś do miski i dodaj czosnek, jajka i mąkę. Dopraw do smaku i wszystko dokładnie wymieszaj. Podgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj oliwę. Przelej na patelnię porcję ciasta i smaż z dwóch stron na brązowy kolor. Podawaj z jogurtem i posiekanym szczypiorkiem 🙂

Smacznego!

kalafior, jajko, mąka, czosnek, jogurt grecki, olej, szczypiorek, pieprz, sól, jogurt

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
6 ⁄ 1 =