Kawa Caramel Crème Brûlée
Od dłuższego czasu nie publikowałam napojów kawowych, ale to nie znaczy, że przestałam być miłośniczką kawy. Tym razem mam tutaj prosty przepis na pyszną kawę z nutą karmelu. Idealne połączenie słodkości z karmelu i bitej śmietany razem z gorącą kawą na pobudzenie 🙂
Składniki:
1 szklanka mleka
1 łyżeczka brązowego cukru
¼ szklanki polewy karmelowej
2 szklanki gorącej ulubionej kawy
bita śmietana na wierzch
Przygotowanie:
Podgrzej mleko w małym rondelku na średnim ogniu. Dodaj cukier i karmel. Gotuj cały czas mieszając przez 4-5 minut aż doprowadzisz do wrzenia. Podziel mieszankę po równo do dwóch filiżanek. Do każdej filiżanki dodaj gorącą kawę i zamieszaj. Dodaj na wierzch bitą śmietanę i skrop karmelem.
Smacznego!