Jako dziecko uwielbiałam owsiankę. Moja Mama przygotowywała mi na śniadanie z mlekiem lub z kakao. Teraz też bardzo lubię taki rodzaj śniadań, ale postanowiłam go lekko ulepszyć. W taki sposób powstało to śniadanie, zawierające witaminy z jabłek i słodkawy smak cynamonu. Zacznij dzień od energetycznego śniadania 🙂

Składniki:

1 szklanka płatków owsianych
½ jabłka bez gniazda i skóry
½ łyżeczki cynamonu
1 ½ szklanki wody
¼ szklanki mleka
syrop klonowy
płatki migdałów

Przygotowanie:

Wlej wodę i jabłka do rondelka. Doprowadź do wrzenia na dużym ogniu, ale zmiękczyć jabłka. Dodaj płatki owsiane i cynamon, mieszaj do czasu do czasu. Zmniejsz ogień. Dodaj mleko i gotuj przez 2-3 minuty, aż danie zgęstnieje. Przenieś na talerz. Dodaj kawałki jabłka, syrop klonowy i płatki migdałów 🙂

Smacznego!

płatki migdałowe, jabłko, cynamon, syrop klonowy, mleko, płatki owsiane, woda

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
5 + 24 =