Szaszłyki z krewetkami i warzywami
Krewetki z warzywami przygotowane na ogniu z grilla to naprawdę świetna potrawa. Do tego słodkawy ananas świetnie podkreślają smak tych szaszłyków. Kolejny prosty przepis, a jest idealny do szybkiego przygotowania podczas sezonu grillowego i pikniku 🙂
Składniki:
20 krewetek oczyszczonych i bez skorupek
1 czerwona papryka pokrojona w dużą kostkę
1 czerwona cebula pokrojona w dużą kostkę
kilka kawałków ananasa z puszki
1 mała cukinia pokrojona w kostkę
10 pomidorów koktajlowych
2 łyżki oliwy
szczypta soli
szczypta pieprzu
sok z jednej cytryny
Przygotowanie:
Przygotuj marynatę mieszając oliwę z solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Resztę składników ponadziewaj na patyczki do szaszłyków. Wysmaruj składniki marynatą i przenieś na rozgrzany ruszt grilla. Grilluj szaszłyki z każdej strony po 3-4 minuty przekładając je co jakiś czas i smarując marynatą. Uważaj by nie przypalić krewetek 🙂
Smacznego!